Ai aici al treilea material mult asteptat din care vei intelege cum sa te repari...
Te rog sa urmaresti VIDEOUL de mai jos si daca te intereseaza cu adevarat subiectul si doresti sa afli maximum de detalii 
Ia un pix si o hartie si citeste textul de sub video care este varianta completata: cam de 3x mai multa informatie decat in video si inca nu am reusit sa acopar totul.
..😇 Si fii cu inima si cu mintea deschise.

Multumesc mult pentru sutele de reactii pe email.
Reamintesc ca in primele doua materiale ti-am vorbit despre problema cu care peste 70% dintre oamenii de azi se confrunta: bolile inflamatorii.
Boli  tacute care incep  a se manifest cu un discomfort abdominal si finalizeaza in cativa ani cu artrita, artroza, diabet, dementa sau alte patologii cu nume greu.

Cum ar fi sa stii ca problemele astea pot sa dispara, inflamatiile si durerile pot sa fie ameliorate?
Cum ar fi sa stii ca poti sa te simti si sa arati cu 10 ani mai tanara si mai energica?

Ti-am aratat principiile pe care se bazeaza metoda mea unica si  te-am invatat o practica exceptionala cu apa de dimineata si ti-am dat si exemple de oameni, ca tine, ca mine care au avut succes.

 Daca nu le-ai urmarit (materialele mele 1 si 2 din emailuri) te invit sa le percurgi ca sa ma intelegi bine.

Acum ia un pix si o hartie si noteaza tot ce iti spun.

Sanatatea ta are nevoie de 2 aspecte de baza:
- regenerarea florei intestinale pe care o ai
si

- detensionare emotionala.
Legatura dintre ele ai sa o intelegi ...

Flora ta intestinala te domina in viata de la nastere si pana in acest moment.
Toate bolile inflamatorii pornesc de la intestinul tau iar cele emotionale au si ele aceeasi sursa.
Corectand flora intestinala si emotiile, in paralel ti se va schimba viata.

Dar ce este flora asta intestinala si de ce este atat de intens studiata de universitati azi?

E o colectie de bacterii bune din intestinul nostru, de 10 ori mai multe celule decat celulele corpului nostru si care iti hotarasc aproape totul in corpul tau:

- imunitatea ta slaba sau puternica, emotiile tale, tristetea ta, kilogramele in plus ale tale, inflamatiile pe care le ai la stomac, la intestin, la articulatii, reumatismul, artrozele, alergiile, starea de oboseala, imbatranirea pielii, aspectul pielii, acneea, diabetul de tip 2, constipatiile.

Toate sunt determinate de tipul de flora intestinala /microbiomul tau si cat de afectata este ea.
Ea este distrusa treptat inca de la momentul nasterii,  mancand alimente  care o  distrug, apoi  prin tratamentele cu antibiotice, prin cresterile de glicemie pe care le ai dupa fiecare masa, prin deshidratarea cronica pe care o ai, prin emotiile pe care le traiesti.

Si acum iti EXPLIC pas cu pas atat cat pot sa detaliez metoda de vindecare si de regenerare a corpului  pe care o predau.
Am numit-o Da timpul inapoi catre sanatate.

 Atentie sa nu te sperie ca o sa iti vorbesc la inceput de post cu apa. Postul va fi doar  sa te scot repede din suferinta acuta, daca o ai.
 In rest mancarea ta va fi foarte colorata gustoasa si sanatoasa dar dupa principii extrem de clare. Nu orice.
>Pasul #1<
Trebuie sa te incadrezi intr-o categorie, adica sa stii daca iei calea mai stricta sau cea mai lejera:
Situatia ~1
Daca ai minime probleme intestinale sau inflamatorii sau balonare medie - eventual fara inceput de dureri articulare, incepi programul cu a-ti linisti inflamatiile acute cu postul cu apa de dimineata asa cum te-am invatat pas cu pas in materialul anterior.
Fa-l zi de zi, ca un mod de viata.
Este  exceptional.

Prima masa dupa postul de dimineata sa o ai cat mai tarziu:  la 9 dimineata..chiar la 11 dimineata.
Si ultima masa sa fie la 6 sau la 7 seara. Faci astfel si post intermitent.
Ce mananci in fereastra asta de timp o iti explic in cateva minute.

Situatia ~2
Daca ai probleme medii spre serioase - balonare serioasa cam din orice, eventual dureri articulare mai serioase si colesterol crescut, glicemie crescuta si alte probleme, faci pasii urmatori:

2 zile tii postul cu apa de dimineata (fix ca in situatia 1) , sa iti obisnuiesti corpul.
Apoi iti recomand  in plus una sau doua zile de semipost (o varianta ultrausoara, patentata de mine) in care sa faci urmatoarele:
- in paharul din care bei sa amesteci de 3 ori pe zi  2 lingurite cu praf de iarba de grau si sa iei 2 comprimate de Alga Chlorella. (le gasesti la magazinele naturiste)
Te regenereaza suplimentar si iti sting senzatia de foame. Incurajez pacientii sa-si aleaga o zi de sambata si de duminica pentru a face asta.
Dar ai cuvantul meu ca poti sa o faci si cand esti la servici.
E testat de sute de pacienti.

Iti mai spun odata: postul cu apa este momentul de regenerare al organismului, momentul in care scad inflamatiile si te vindeci. Este ca o injectie scumpa cu celule stem.  Ai sa vezi minunile care se intampla in corpul tau.

In astfel de post bacteriile rele din intestinul tau scad ca numar si tu trebuie sa aduci bacterii bune in intestin, care sa iti readuca sanatatea si tineretea:

Asa incat: consuma kefir facut din lapte de capra fiert putin, in care adauga 2 tipuri de probiotice mai de calitate de la farmacie.

Cauta probiotice care sa contina urmatoarele culturi lactice cum ar fi:
bacillus coagulans, lactobacillus reuteri, helveticus, gasseri.

Sa iti dau un exemplu: bacilus reuteri te ajuta la scadere in greutate, regenerare piele, intinerire, somn bun, forta musculara, crestere densitate osoasa.

 Evident daca ai avea si cultura de kefir suplimentara ar fi mai bine. Dar si asa kefirul rezultat este o cultura de probiotice de zeci de ori amplificata fata de probioticele initiale.
Jumatate de cana de doua ori pe zi si intestinele tale vor fi fericite.

>Pas #2<
Trebuie in continuare adoptata o dieta ne inflamatorie si care te ajuta la regenerare.
 Ceea ce am invatat in China si in studii a fost o combinatie intre dieta paleo si dieta ketogenica.

Specia noastra nu este adaptata sa manance otravurile actuale de pe raft de tipul faina, paine, paste, lactate, unt, branza, uleiuri rafinate, zahar. Asa ca arunca-le de azi.

Ele sunt opioide, iti provoaca dependenta tie si copiilor tai, iti distrug lent lent metabolismul, ii provoaca inflamatii, dementa, diabet, osteoporoza, cancer.

Nu crezi? Multi pacienti inclusiv eu am fost scosi din suferinta doar prin renuntarea la aceste alimente. Dupa ce ani de zile (am si) au consumat cu regularitate ori lactate,  paine,  dulciuri, chiar si in doze mici.
Te întrebi ce îți mai rămâne să mănânci?

Natura ne ofera atatea variante sanatoase si pline cu enzime. De asta eu vorbesc despre nutritie energetica. De asta invat oamenii sa adopte o alimentatie cat mai cruda, plina de enzime.

Ai nevoie de viata si de vitalitatea din legume si din plante.
Introdu in alimentatia ta: hrisca, meiul, lintea rosie, nautul (inmuiate peste noapte si fierte apoi foarte bine)  introdu telina, morcovii ardei, patrunjel, morcovi avocado, si …slanina de porc.

Daca  tolerezi legumele crude mananca-le crude in mesele tale.
Daca  nu le tolerezi, pana te regenerezi trebuie sa consumi legumele astea FIERTE in diverse combinatii alimentare.
 Treptat ai sa iti permiti sa le consumi si crude. Totul este calculat.

Crezi ca mancarea asta este sfarsitul placerii gustative? Nici pe departe.

Crede-ma ca am fost de multe ori invitat la vecini sa le gatesc mancare sanatoasa si extrem de gustoasa.
Trebuie doar sa mai respecti si principiile alimentare despre care vorbesc detaliat in celalalte filme ale mele de pe TikTok. Fiecare este un subiect separat detaliat.

Lasa-mi un comentariu sau un reply la email sa imi spui la ce aliment ti-ar fi greu sa renunti daca ar trebui sa o faci!

SI stai aproape ca data viitoare iti voi prezenta o modalitate prin care poti parcurge toata aceasta calatorie pentru a avea maximum de siguranta si de rezultate

Sa dai restart la sanatatea ta si sa-ti pui bazele unui viitor fara inflamatii si fara durere.

UPDATE - COMPLETARI

La momentul cand citesti acest text am  7200  de abonati la cursul acesta gratuit si am avut un…SOC.

Sute dintr voi aveti zilnic aceeasi intrebare pe mail si la telefon:
”Si totusi ce mai manac daca scot painea, lactatele, carnea,  zaharul din farfurie?”
Am fost la limita descurajarii cand am inteles ca este o problema comuna in societatea moderna de azi.

Asa am inteles ca noi ROMANII DE AZI daca scoatem fix ceea ce ne face rau din alimentatie nu mai stim sa mancam nimic.

Nu mai stim sa mancam legume, nu mai stim decat sa preparam termic. Si treptat folosim extensiv si boala numita cuptor cu microunde.

Dar am apelat iar la vointa si am zis: ok sa o fac si pe asta.

Sa va dau, mai precis sa iti dau o lista cu ce anume poti manca.
Si asta pornind de la ce anume ai gasi la mine in bucatarie daca ai deschide dulapul sau frigiderul. Alimente care imi tin in frau poliartrita, hernia, balonarea si alte patologii inflamatorii.

Pe de alta parte la lista lucrez permanent, nu poate fi nici pe departe completa.
Mai descopar ca unele sunt mai bune ca altele sau (rar) ma dezic de una de alta.
Sau in functie de anotimp mi-ar veni si altele in minte. Da, anotimpul are o importanta foarte mare.
Prin urmare pot sa ti le recomand pentru ca si eu le folosesc si le-am recomandat la pacienti.

Cu cateva mentiuni. MARI: degeaba mananci doar din ele, daca faci abuz.
Si ele iti pot face rau daca depasesti limita glicemica, daca mananci dezorganizat, daca nu bei apa, daca mananci repede, daca le combini  rau, daca le mananci in ordinea rea, daca depasesti limita de carbohidrati la o singura masa etc.

Dar macar iti arat care nu iti fac rau prin definitie.

In plus trebuie sa intelegi ca o astfel de lista ar fi enorma, si doar un astfel de email bine pus la punct ar echivala cu un curs  lung in care ar trebui, ca la scoala sa invatam sa mancam iar sanatos si sa facem combinatii alimentare corecte.
Si sa invatam ca exista viata dincolo de paine, lapte, branza, carne, ulei, zahar…

Hai sa redescoperim partial cum se invarte roata:

leguminoase/boabe (inmuiate peste noapte si fierte apoi foarte bine !)
- mei
- hrisca cumparata cruda sau gata coapta
- linte - de regula portocalie pentru ca fierbe mai usor fata de cea verde sau maro sau neagra
- fasole mung - fierbe in 30 min - se poate face supa sau se pune in salate
- naut - fierbe greu, se poate cumpara prefiert in conserve. Se poate face pasta de naut.
- orez - orezul lung sau basmati fierbe repede (atentie! Este caloric)
- faina de porumb pentru mamaliga.

De ce insist sa fie inmuiate si fierte foarte bine?
O sa fie un subiect separat tratat. Este vorba despre anumite proteine (lectine) care , daca nu sunt distruse prin preparare termica temeinica ne pot face rau. Ne creeaza balonare si irita mucoasa intestinala.
Multe boabe de plante au lectine, insa acestea sunt distruse la preparare termica. Lectinele sunt proteine ale plantelor care le apara de daunatori, de pradatori.

Care boabe au si care nu au lectine o sa iti scriu in alt email. Pana atunci cel mai simplu este sa fierbi bine.

De pilda meiul, sorg ul si posibil hrisca nu au deloc. Evident ca nu le consumam pe celelalte fara preparare termica, insa insist pe gatirea lor temeinica: inmuiere si fierbere buna cu aruncare de apa.

Altfel, probabil ai observat, (de exemplu) fasolele nefierte suficient dau balonare. Din cauza lectinelor.

legume:
- telina
- morcovi
- ardei
- rosii - nu este leguma este fruct ! Si de asta baloneaza in multe combinatii -alimentare, plus ca are lectine! In special coaja si semintele ei.
- castraveti
- bostan de copt (iarna) o delicatesa pentru familie - este tare caloric insa!
- varza cruda (merge calita putin sau direct in salata)
si multe alte legume pe care nu le mai enumar.
- vanata - contine lectine multe. De asta se da jos pielita si samburii. Si este necesara preparare termica. Cu toate astea baloneaza pe multi. (din cauza lectinelor!)

Verdeturi
- marar
- patrunjel
- telina
- salate la punga sau crescute in casa pe pervaz la lumina (da, imi cresc salate si germeni pe pervaz)
- rucola

Legumele si verdeturile le gasesti inclusiv iarna daca iti dai putin interesul. Sunt supermarketuri care aduc de la sere din Romania sau, la o cautare pe facebook vei gasi producatori locali cu sere care livreaza chiar si la usa in orase.
Evita sa cumperi din Spania, Tucia, Olanda ..Acolo chiar se folosesc pesticide MULTE)
Spun direct sa nu accepti ideea ca NU se gasesc, sau ca sunt TOATE pline de pesticide.

Gasesti chiar si (aproape) bio. Sau chiar cu 1-2 pesticide tot sunt mai sanatoase decat carnea plina de hormoni si de toxine, salamurile si mezelurile cu conservanti si E-uri, nitriti si saruri, zahar si produsele de patiserie care te-au adus pana acum in starea de boala.

In final asta mananc si eu si am analize super bune.

GERMENI
(sunt top alimente la continutul de nutrienti, proteine, minerale, vitamine si antioxidanti)

- ii gasiti la supermarket in caserole sau
- cresc foarte bine in borcane/ tavi  :

In mod normal am in casa germeni de
-floarea soarelui
-fasole mung
-rucola
-broccoli

Super alimente
- catina pusa la congelator
- goji
- polen crud
- pudra de iarba de grau
- spirulina
- Chlorella
- ciuperci  de la supermarket - sanatoase, gustoase ieftine

Fulgi de ovaz sau faina de ovaz este singura faina sau fulgi ce le accept si le recomand copiilor la micul dejun.
Nu grau, nu faina, nu paste, nu foetaje!
Ovazul este mai bun si decat orezul.

Orezul are indicele glicemic destul de mare, dar macar nu are gluten.

Cartofi puteti folosi dar foarte rar. Cresc glicemia. Provoaca si ei inflamatii insa moderat. Amidonul din cartofi se converteste in glucoza in organism! (Pacat)

ULEIURI
Untura la borcan - va scadeti coleterolul in 2-3 saptamani daca inlocuiti orice ulei posibil cu untura de porc.
Putin ulei de masline pentru salate
Ulei de cosos - pentru prajituri sau de amestecat in lapte vegetal sau alte retete.
Oua cat mai bio - cod 0 sau 1

FRUCTE
voi scrie un email separat despre fructe: sunt foarte periculoase pentru bolile inflamatorii si pentru diabetici. Fructoza este aproape la fel de periculoasa ca si zaharul. Se absorbe instant si creste instant nivelul de zahar din sange si implicit si inflamatiile. Personal daca mananc 2-3 mere la o masa risc sa imi acutizez durerile la articulatiile mainii.

Puteti deci folosi cu moderatie: banane, afine, mere, portocale etc
Nota: nu le stoarceti, mancati-le intregi pentru ca in lipsa fibrelor din fructul stors, fructoza din suc provoaca cresteri si mai agresive ale glicemiei.

Lactate:
NU. NU
Cumparati doar lapte de capra fiert sau pasteurizat pentru  a face chefir acasa. (vezi filmul de pe tiktok)
Am filme si emisiuni in care am explicat de ce laptele este nociv si care este diferenta intre laptele de la vacile Holstein si cel de la Baltata Romaneasca.

OLEAGINOASE /SEMINTE
Doar caju, seminte de floarea sorelui crude.
Nu pot recomanda alune, migdale, arahide, pentru ca si eu dar si alte persoane prezentam inflamatii dupa consumul lor.

Sunt alergene si corpul reactioneaza des la ele, cu balonare si inflamatii articulare.

Praf de carob, inlocuitor de cacao pentur copii
Ghimbir - radacina, pentru ceai sau unele retete - accelereaza metabolismul
Varza murata - facuta acasa oricand in an, se face usor. si sa nu fie sarata. Atentie, fara suficienta sare se strica repede. Cu prea multa sare ne efecteaza colagenul si ne da si redoare / intepenire articulara.

CARNURI
NU
cel mult peste proaspat. Eu nu am de 10 ani in frigider carne.

Sa mai spunem ca nu avem ce manca?
Par putine? Par multe?
Sunt mult mai multe care nu imi trec acum prin cap.

In cateva saptamani poate o sa mai actualizez lista si o sa retrimit emailul.

SAREA
sarea este un alt subiect unde am putea sa discutam ore:

Sarea este extrem de importanta pentru corp dar marea majoritate a oamenilor confunda sarurile( super necesare cu sarea NaCl) si confunda efectele benefice ale sarurilor organice cu cele nu tocmai bune ale sarurilor anorganice.

Si suntem intr-un exces permanent de sare (Alimentara - NaCl ) si deficit permanet de saruri!
Stiu ca este mai greu de inteles, dar mai simplu de atat nu am cum sa explic.

Iar la acest exces contribuie apa proasta pe care o bem (alt subiect super important) si mancarurile procesate (si sarate) din comert pe care le consumam zi de zi.

Pasul 2 - >
1) trebuie sa invatam sa gatim cu ele.
2) si trebuie sa inveti sa le combini in asa fel incat sa nu ai cresteri glicemice mari, de peste 60 de unitati.
3) trebuie sa inveti sa le consumi in ordinea corecta, pentru ca una este sa mananci orezul dupa carne si alta este sa mananci carnea dupa orez!
Una este sa bei sucul de la portocala alta este sa mananci portocala intreaga.
Iar cresterea gicemica mare duce la ...ghici ce ..INFLAMATII !

Alta stiinta, alte foi scrise...

cunoastere + vointa + actiune = sanatate
Dragan

Copyright © SeedProd