Arta combinarii alimentelor
2-🍓Fructele

Mananca corect fructele.
Altfel pretul va fi sanatatea.
Iti arata de ce si cum.

Buna,
Revin la tine cu episodul 2 din "Combinarea corecta a alimentelor, pentru sanatate"
Astazi vorbesc despre FRUCTE. 🍌

Inainte de asta, multumesc ca ai ajuns pana aici, sper ca esti bine si ca ai rezultate, daca mi-ai urmarit programul.


Apropos, chiar te rog, daca ai tinut cat de cat programul meu si ai rezultate, scrie-mi un email in care sa imi spui in linii mari ce schimbari ai facut in alimentatia ta
(evident din cele ce le-ai invatat de la mine) si ce rezultate bune ai.


Altfel spus..unde erai si unde ai ajuns.
Iti multumesc


Primesc des astfel de emailuri, mi-este foarte greu sa raspund la toate, sunt sute zilnic (!), dar fac tot efortul pana noaptea tarziu.


FRUCTELE

Atat de dorite, de placute si ...in ultima vreme atat de periculoase.
De ce periculoase?


Pentru ca app 90% din fructele de azi sunt doar modificari genetice si incrucisari de specii de fructe in asa fel incat rezultatul lor sa fie cat mai comercial si mai cumparat.

Adica sa fie dulci , sa dea dependenta si sa reziste la transport si pe raft.
Fructele de azi sunt .. ATENTIE! de peste 300 de ori mai DULCI, mai incarcate in fructoza decat fructele omului de odinioara.


E diferenta dintre un fruct mic, acru (de exemplu un mar paduret) si un mar plin de fructoza, dulce care il găsim azi pe rafturi.


Este mare diferenta intre bananele originare mici, cu samburi, imposibil de mancat si bananele hibridizate de azi.

Este mare diferenta intre afinele salbatice, de munte, pline de pulpa mov cu antioxidanti si afinele de cultura care se vand in supermarket, cat o maslina de mari si care nici pulpa nu o mai au mov ci este de culoare verzui si e dulce.

Evident au si ele vitamine, enzime...dar au fructoza in EXCES.
Sub eticheta vitaminelor ne imbolnavim cu fructoza.


Fructoza in exces ( care este o forma parsiva de zahar) este procesata doar de ficat si este depusa apoi doar sub forma de grasimi.


Sunt cazuri de pacienti care dupa consum de fructe dulci , carbohidrati in exces au ajuns la boala ficatului  gras apoi la ciroza. Chiar de nu au gustat alcool. Adica boala ficatului gras non alcoolic.

foto: ficat normal si ficat gras. Un om adult "normal" are starea ficatului undeva cam la ...mijloc. Tragic

 

NU combina la o masa:
fructe cu peste,
fructe cu oua,
fructe cu carne,
fructe cu branza ,
fructe cu legume,
NU combina fructe cu leguminoase sau fructe cu nuci.

Da, stiu, sunt extrem de restrictive fructele astea.

Altfel te paste balonare inflamatii digestie incompleta si peste ani boli inflamatorii serioase.

Fructele se combina doar intre ele ( adica mancati doar fructe la o masa sau la o gustare) dar cu urmatoarele atentionari:


Fructele se clasifica in 3 grupe dupa gradul de acru sau de aciditate:
acide/acre sunt : mandarine, lamai , kiwi, portocale, visine


Fructele slab acide/ slab acre: caise, pere, mere, piersici cirese prune struguri


fructe dulci: banane coapte, fructele uscate sau deshidratate, smochine struguri dulci

Si acum, atentie, nu combina grupa de fructele acide cu cele dulci .

Este acceptabil sa combini fructe dulci cu cele usor acide
         si fructe  acide cu fructele usor acide.

Atentie, rosiile sunt fructe acide, ca si portocalele si ..trantite peste o salata ghici ce iti provoaca.

Urmareste si partea I la combinarea alimentelor si vezi de unde porneste toata povestea asta interesanta pentru tine.
Sanatate

PS: Mai jos gasesti grupul nostru de facebook - o comunitate de oameni cu aceleasi procupari ca si tine. Pe grup avem materiale suplimentare, discutii asupra temelor de fata si periodic organizam live-uri in care raspund in direct la intrebari

Mai jos, gasesti canalul de Youtube la care lucram. Este in dezvoltare pentru a face mai usoara raspandirea materialelor filmate. Te invit sa te alaturi si lui.

cursde nutritie 
 Dragan Daniel

Copierea sau reproducerea textului in orice forma
este interzisa fara acordul propietarului
©ACADEMIA DRAGAN SRL
2024