Bine ai venit ,
Ofera-ti 5 minute pentru sanatatea ta si a celor dragi.
Un curs gratuit urmarit in prezent de peste 10.000 de abonati.
Dupa preferinte, poti asculta/urmari video-ul mai jos sau poti citi textul de sub video:

Bine te-am gasit

Azi discut despre nenorocirile alimentatiei moderne cu care se confrunta generatia actuala:

Nu am cum sa sintetizez sute de studii medicale pe sute de mii de oameni  dar atat doresc sa retii:
   O singura lingurita de zahar, sau un pahar cu iaurt sau un pahar cu lapte blocheaza sistemul imunitar al omului pentru 5..7 ore (!!) , timp in care toate procesele inflamatorii o iau razna.
   Esti racit , ai rosu in gat si bei un pahar cu lapte? In maxim o ora se acutizeaza durerea in gat si inflamatia chiar daca pe moment te-ai simtit mai bine de la bautura calda.
   AI copilul racit si cu tuse si scapa la o felie de paine, eventual cu lapte sau la o felie de tort (cu zahar, lapte, faina) ? Asteapta-te ca in noaptea respectiva sa i se acutizeze tusea, durerile de gat, sa aibe secretii nazale mai puternice, febra sa ii creasca.
  Ai psoriazis si seara ai consumat o felie de cascaval sau un pahar cu lapte? A doua zi eruptiile apar mai puternice.
  Ai hernie de disc sau procese inflamatorii la coloana? Si tocmai seara te-ai alintat bine cu o mamaliguta cu branza si smantana, in cantitati mici chiar..Asteapta-te ca de maine sa simti acutizare a durerilor specifice de coloana chiar de nu ai ridicat nimic neregulamentar

  Ti-a fost copilul la un party si a consumat acolo mai mult decat de obicei covrigi, biscuiti tort ?  Urmeaza pentru unii eruptii cutanate, alergii, stare de agitatie mai puternica decat de obicei.
 
Si ultimul exemplu. Personal. Am avut acum 5 ani o pneumonie grava cu spitalizare si sustinere respiratorie cu oxigen. In multe spitale nu circula notiuni de alimentatie corecta,  asa incat toti pacientii primeau ceai indulcit zilnic si branza cu paste/fidea ( faina) sau lapte/telemea.
De doua ori am riscat si eu si am mancat. De foame. Nu numai eu, ci si ceilalti pacienti pe care cunosteam faceau apoi criza respiratorie de la inflamatiile provocate de alimentatie. Pneumonia determina inflamarea severa a mucoasei plamanului iar daca duci aceasta infamatie un nivel mai sus printr-un pahar cu lapte sau cu branza risti sa fii in imposibilitatea de a mai respira. Am trecut prin asta si eu si pacienti de ai mei si stiu ce afirm.

-----------------------------------------

Cateva cuvinte despre faina si painea cea de toate zilele.

Noi oamenii consumam grau doar in ultimii 10.000 de ani.
300.000 de ani ca specie nu am consumat grau.Nu l-am cunoscut. Nu suntem adaptati deloc la a consuma grau si el ne omoara azi incet.

 Proteina din grau - gluten ( denumirea ii vine de la aglutina - a lipi - arata efectul fizic al graului in intestine)  -  formeaza in lipici dezastruos pe intestinele noastre

In plus glutenul este vazut ca un agresor (ca un virus)  de sistemul nostru imunitar si face sa atace.. Rezultatul este o inflamatie severa la nivelul intestinului dar si la nivelul altor organe si tesuturi: creier, articulatii, mucoase.

Cam la jumatate din oameni efectele sunt vizibile moderat , avand intoleranta medie. Adica te mai balonezi putin, mai iese o alergie..nimic grav, doar cronic dar sapa in ani in articulatii.
 La restul se manifesta mai mai lent  sau ascuns dar la fel de devastator.

Iar 5-10 % fac alergii severe. Doar ei se sesizeaza, ei fac analize, determina ca au o intoleranta si renunta sa il consume.

 Iti spun un adevar TOTI avem intoleranta la grau. Cum te simti cand iti spun ca painea de pe masa ta iti creste riscul cu 50%  pentru schizofrenie, autism, scleroza, psoriazis, reumatism articular, litiaza biliara?

 

Faina si produsele din faina dau dependenta asemanantoare opiului. Este a treia dependenta grava din lume dupa heroina si zahar. Renuntarea brusca si TOTALA la derivate din grau dar si la zahar duce la sevraj !

Consumul de paine / derivate din faina au  efecte indirecte in corp si dupa 15-30 de zile.

In Romania avem cel mai mare consum de paine din Europa: 100kg de paine pe an si doar 50 kg de fructe si 10kg  de legume pe om/ an !

Iar noi romanii nu am mancat paine din vechime.

Noi am mancat turte si terciuri sanatoase din mei, secara, orz, ovaz, mamaliga (primita de la otomani) Dar cand am facut mai tarziu paine am facut-o din maia fermentata.

Strabunicii nostri, bunicii mei faceau paine din maia fermentata din culturi specifice cu lactobacili hraniti si cultivati ani de zile in camara. Paine avea un gust specific, usor acru, si in urma fermentarii nu mai era nociva pentru ca fermentarea cu maia modifica glutenul iar painea devine toletata de noi.

Si cine mai fermenteaza maia azi?

Nu cautati paine integrala ca este la fel de nociva, poate in plus mai are si coloranti maro.  Dependenta de paine este si dependenta de carbohidrati.

Stiu, e greu sa scapam de dependenta de gluten, de faina de carbohidrati insa tocmai cu asta te pot ajuta in programele mele de mentorat in care ne luam bolile inflamatorii si dependentele la tranta.

Si le punem la punct, intr-un program bine gandit.

Intra pe linkul de mai jos sa afli detalii cum te putem ajuta, eu si sotia mea.

 

Si stai pe faza ca vin in materialul urmator cu demascarea celeilalte probleme pe care o avem in societatea moderna:

lactatele moderne si gravitatea folosirii lor.

Te voi invata de ce ne fac rau, de ce in trecut lactatele nu le facea rau stramosilor nostri  si ce poti face azi ca sa minimizezi riscurile daca totusi consumi lactate.

Sanatate,

Dragan

Copyright © SeedProd