Bine ai venit ,
Cate remarci primesc dupa incriminarea alimentelor de mai jos.
Nu imi pasa, atat timp cat oameni in scaunul cu rotile sau cu patologii inflamatorii grave au ajuns sa imi dea dreptate.
Este industria profitului contra sanatatatii noastre. Eu iti spun adevarul. Adevar testat.
Dupa preferinte, poti asculta/urmari video-ul mai jos sau poti citi textul de sub video:
Azi continui seria alimentelor interzise din dieta noastra. Ca sa te invat sa te aperi de bolile inflamatorii.
Si a venit randul laptelui si a produselor lactate sa le pun la colt.
Este al 3 -lea mare pericol dupa zahar si faina de grau.
Laptele este tot mai mult un agresor extrem de puternic impotriva noastra, a oamenilor.
Nu discutam aici de laptele matern. El este bun si necesar!
Este vorba de laptele altor specii pe care il consumam.
Retineti ca suntem aproape singura specie care “produce” si consuma constant in cantitati mari laptele altor animale
Studii pe sute de mii de persoane pe zeci de ani, pe generatii, arata clar urmatoarele:
Consumul de lactate
1) creeaza inflamatii severe
- la articulatii ( reumatism , artrita) , la organe, la intestine, alergii severe, afectiuni neuronale ( urmand in timp degenerare nervoasa, Alzheimer, dementa, scleroza )
2) laptele este principala cauza a osteoporozei in lume !
Serveste un pahar de lapte pe zi si pe la 50-60 de ani vei avea densitatea osoasa extrem de scazuta. Fara sa intru in detalii de biochimie, retine ca laptele creaza mediu acid in sange pe care corpul il corecteaza doar extragand calciul din oase.
Consumul de lactate (in medie 1, 2 pahare pe zi sau 1-2 felii de cascaval sau 1-2 linguri de smantana, sau o bucata de unt) va determina in ani in functie de persoana un risc dublu, fata de neconsumatori pentru urmatoarele:
- diabet de tipul 2
- boli de inima, in special inflamatorii si de blocare a vaselor de sange
- risc major de cancer
- cancer de prostata si altele.
Sa mai vorbesc despre compozitia laptelui, incarcatura lui cu hormoni, antibiotice, medicamente diverse, puroi de pe ugerul vacii?
Atunci de ce il mai consumam ?
-din cauza nestiintei
-din cauza obisnuintei si a DEPENDENTEI ! Da, consumul de lapte da dependenta ( o sa iti explic imediat de ce)
-din cauza reclamelor, din cauza traditiei din familie, dar modificata fata de cea corecta.
OK, dar de ce să nu mănânci lactate tu și copiii tăi, dar străbunii noștri puteau face asta și erau și sănătoși?
Străbunii noștri consumau lapte de la capre și de la vaci Bălțate românești, iar noi și copiii noștri consumăm laptele și brânza de pe raft produs doar de vaci olandeze: Holstein.
Pentru că vaca Holstein produce aproape dublu lapte față de alte soiuri !!
Afla ca diferă dramatic tipul de beta cazeină sau de proteină din lapte între aceste doua tipuri de lapte: laptele de la Hölstein si laptele de la Baltata NOASTRA.
Laptele de la vaci Holstein are beta cazeină unu din belșug și atenție, în studii medicale s-au demonstrat urmatoarele:
-că este opioid, provoacă dependență și sevraj,
-da alergii și intoleranță,
-provoacă mucus și inflamații grave în organism
și mai târziu generează boli degenerative distrucții articulare.
Artrita a fost legata de diabetul zaharat si de lapte.
Tipul unul de cazeina este legat de boli de inimă, de plăci arteriale, de autism, de permeabilitate intestinală, provoacă osteoporoză, scade densitatea osoasă.
Nu știu dacă cunoști, dar calciul il asimilăm din linte, din fasole, din verdeață și NU din lapte.
Vezi, nu doar lactoza creează probleme ci avem mai multe probleme de la cazeina din lapte.
Nu te păcăli cu lapte fără lactoză. Si cazeina generează probleme foarte grave,
Noi ca popor suntem adaptați de sute de ani să bem lapte de capră, de oaie și lapte de la vaca Bălțată românească.
Acest lapte , de la Baltata noastra are beta cazeina 2, care provoacă foarte rar efectele de mai sus.
În plus, batranii nostri procesau laptele, faceau kefir si fermentau in general laptele si branzeturile foarte mult, pana aveau miros puternic ca să le distrugă lactoza,
Mâncau mămăligă mult și foarte rar pâine, iar pâinea o făceau cu maia FERMENTATA, ca să-i distrugă glutenul.
De ce suntem dependenti de lapte?
Pentru ca suntem dependenti de zahar. Ok, dar ce legatura au una cu alta?
Lactoza (compus al laptelui ) este o forma de zahar din lapte, o glucida din categoria dizaharidelor (D-galactoza - D glucoza)
Lactoza este o substanță cristalizată incoloră și inodoră cu gust dulce care conține între 25% și 60 % zaharoză.
Laptele de vacă conține lactoză până la aproximativ 47 grame/litru de lapte!
Adica laptele contine zahar (natural)!
CAT ZAHAR CONTINE LAPTELE?
12 grame / (1 lingurita !!!) la o cana de 250 ml si 50 grame zahar la un 1 LITRU !
In traducere, daca bei 2 cani de lapte ai injectat zahar in tine ca si cum ai mancat deodata jumatate de ciocolata!
ENORM !!
Daca imi apreciezi informatiile pe care ti le-am oferit gratuit, gandeste-te cate ai putea primi de la mine in cadrul unui program de mentorat.
Vezi mai jos cum te pot ajuta. Pentru o sanatate mai buna si pentru a da timpul inapoi .
Si stai pe faza ca vin in materialul urmator cu demascarea celeilalte probleme pe care o avem in societatea moderna: lactatele moderne si gravitatea folosirii lor.
Te voi invata de ce ne fac rau, de ce in trecut lactatele nu le facea rau stramosilor nostri si ce poti face azi ca sa minimizezi riscurile daca totusi consumi lactate.
Sanatate sa ai,
Dragan