Cum sa scapi de paraziti

(timp de citire 5 minute, exprimat in termeni medicali simpli)

      Daca ar fi sa analizam cine domina pamantul sa stiti ca omul este pe ultimele pozitii. Alte specii, alte vietuitoare sunt cele care domina. Gandaci, furnici, bacterii paraziti. Sunt mult mai adaptate si isi pot procura mult mai usor resursele.
Printre acestea parazitii ocupa un rol extrem de important pentru ca sunt dusmanii nostri din umbra, pe care ii ignoram si care ne distrug lent.
Ii ignoram pentru ca sunt adaptati sa se hraneasca literalmente cu noi consumandu-si treptat gazda.
Deabea cand simptomele de infestare devin grave reactionam si luam masuri. Dar din pacate poate fi prea tarziu.

NOTA: in articolele mele nu vand produse sau remedii. Daca mentionez un produs sau un remediu o fac pentru ca il folosesc dupa caz atat pentru mine pentru copiii mei sau pentru pacientii mei, si pe cat posibil incerc sa nu fac referire la un anumit producator.

Ca sa intelegem cum va pot afecta acesti paraziti viata trebuie sa pornim de la a intelege cat de variati pot fi ca forma dimensiuni si localizare la nivelul organelor.

Pot afecta orice organ sau tesut  de la intestin la ochi,  ficat, creier etc avand de cele mai multe ori consecinte dezastruoase:
alergii, varsaturi, pofte alimentare puternice, inflamatii ale organelor si ale diverselor  tesuturilor, imbalonare ( meteorism), varsaturi, lipsa poftei de mancare ( inapetenta)  scaune diareice, tuse, mialgii in aparenta de origine necunoascuta, dureri in diverse organe, orbire, dementa, probleme psihice, depresii, epilepsie , cancere ( da, sunt studii care atribuie ( uneori) cancerele parazitozei) etc etc prea multe efecte devastatoare ca sa le scriem in doar un articol.
Vestea buna este ca (partial) se pot preveni si trata
vestea proasta este ca PERMANENT va apare o reinfestare asa incat conduita corecta este preventie continua si tratament periodic.

Ca preventie: 

 • Spalarea regulata a mainilor cu apa si sapun in special dupa utilizarea toaletei, schimbarea scutecului copilului si inainte de masa
 • Consumul de apa din surse sigure sau inlocuirea acesteia cu apa imbuteliata
 • Spalarea fructelor si legumelor inainte de consumul in stare prospata
 • Evitarea inghitirii de apa in timpul inotului in piscine, rauri si lacuri.
  Deparazitarea animalelor de companie si spalarea pe maini dupa contactul cu acestea
 • Dar nu traim intr-un glob de sticla si nu ne putem izola de ouale acestor paraziti.
  O parte din acest especii s-au adaptat pana in punctul in care ii puteti lua prin saliva, prin sarut, prin act sexula, prin vant.
  Asa incat preventia doar minimizeaza riscul de a-i lua dar nu elimina acest risc in totalitate.

Ca tratament:

Trebuie sa intelegi din start ca sunt 3 stadii ale dezvoltarii parazitilor in fiecare gazda:
oua, larve, adult.

Trecerea dintr-un stadiu in altul variaza de la parazit la parazit in cateva zile sau in saptamani. Asa incat vei intelege ca daca nu elimini toate 3 stadii IN ACELASI TIMP
tratamentul este aproape degeaba.

In ideea ca MAJORITATEA TRATAMENTELOR naturiste sau alopate de pe piata reusesc sa distruga maxim UNUL sau DOUA stadii ale parazitilor, vei intelege de ce acestea dau gres.
De exemplu ele reusesc sa distruga stadiul de oua sau stadiul de adult. Sau de larva si de adult.

Dar ce faci cand se distrug larvele si adultii si raman oua in gazda? Multe simptome o sa dispara pe perioada scurta DAR in cateva zile sau saptamani acestea se dezvolta iar in adulti si reluam ciclul. Trist.

Si singulul tratament care distruge real si testat TOATE cele 3 forme de dezvoltare ale parazitilor este tratamentul denumit HULDA CLARCK – sau protocolul Hulda C.

Denumirea vine de la dr Hulda cea care a studiat toata viata efectele nefaste ale parazitilor si si-a dedicat viata inclusiv vindecarii unor forme de cancer provocate de dezvoltarea acestor paraziti in corpul uman.

Deci care este acest tratament?
Este un protocol format din 3 extracte extrem d eputernice si car efiecare actioneaz ape un stadiu de dezvoltare al parazitilor:

 1. extract de nuca neagra
 2. pelin
 3. cuisoare

Repet, fiecare distruge un anumit stadiu de dezvoltare al parazitilor in corpul tau.

Cum am mai spus, nu comercializez aceste produse. Doar le mentionez pentru ca au un impact fenomenal asupr aviatii si sanatatii tale si ale noastre.
Ele se administreaza intr-o anumita succesiune de tipul 2 capsule din fiecare in prima zi si apoi 3 din fiecare etc , dupa o schema. Se ajunge la o doza maxima si apoi  se pastreaza doar o doza de intretinere.
Este siguri si eficient. In varianta cu tinctura de nuca am administrat-o si copiilor mei la varste de 4-5 ani, cu rezultate super si fara efecte adverse.

In opozitie medicatia alopata de regula prezinta toxicitate, in special hepatica sau renala si nu est enici pe departe atat de eficienta si cu un spectru atat de larg.

Pentru comercializare cautati variantele disponibile pe net, atat in forma de capsule cat si in forma de tincturi ( pentru tinctura de nuc negru)
Celelalte doua, pelinul si cuisoarele se gasesc doar sub forma de capsule.

Un alt aspect legat de identificarea daca sunteti sau nu sunteti infestati cu anumiti paraziti, raspunsul este deosebit d ecomplex. Pe scurt , 100% suntem infestati, conteaza cat , si in special la ce nivel, sau ce organe.
Majoritatea testelor usuale d epe piata nu pun in evidenta parazitii nici din scaun nici prin alte forme.
Pur si simplu nu amanati sa faceti un astfel de tratament daca nu iese copilului la analiza si nu ignorati chiar de nu sunt simptome consacrate.
Repet, fiecare persoana, adult sau copil prezinta infestare cu paraziti. Chiar de nu ai simptome specifice, macar faptul ca aproximativ 30% dintre resursele vitale si nutrienti ai nostri sunt efectiv consumate de paraziti, ar trebui sa fie un argument suficient ca sa facem deparazitare de 2-3 ori pe an.

Sanatate